Október 28-án animáció Budaörsön!

Az Animáció Világnapja október 28-án, pénteken Budaörsön kezdődik. A szabadtéri rendezvényen animációba borítjuk a Budaörsi Városházát. A filmösszeállítások több ismert és talán kevésbé ismert hazai és határon túli animációs iskola munkáiból verbuválódnak. A szünetekben Bálint Rezső és Szabó Tamás, a Chameleon Jazz Band művészei játszanak.
A házigazda Illyéses diákok ráadásként pedig különleges ünnepi programmal készültek az Animáció Világnapjára: lézeranimációval is célba veszik a Városházát.
Köszönjük a tanárok és a diákok segítségét és persze a filmeket!

Vetítési időpont: 2011. október 28., péntek, 18:00–21:00, Budaörsi Városháza

Magyarország elsőszámú animációs egyetemi képzése, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ezúttal morfózis-animációkkal – vezető tanár: Richly Zsolt, egyetemi tanár. (MoME-s filmek egyébként a hétvégi Tabán Art moziban is szerepelni fognak, ráadásul nem is egy programban!)

Filmtett – Duna Műhely: a nyári filmtáborok egyik legnépszerűbbike, a Zágoni Bálint és Durst György producerek által megálmodott erdélyi filmtábor idén lett tíz éves. Ezúttal a filmtábor legjobb animációi érkeznek Budaörsre.

A Kaposvári Egyetemről érkező munkákat rajz-vizuális kommunikáció tanár, elektronikus ábrázolás, látványtervező, és mozgóképkultúra-médiaismeret BA szakos hallgatók készítették az elmúlt öt évben tanórákon, klasszikus animációs kurzusokon, illetve az egri Eszterházy Károly Főiskola szervezésében megvalósult Illés György Nemzetközi Filmműhelyben. Tanárok: Bacsó Zoltán operatőr, Kiss Melinda és M Tóth Éva animációs filmrendező.

Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola programját Fischer Ferenc, Szabó Dorottya, Rittgasser István, Nikázy Gusztáv szaktanárok állították össze.

A Budai Rajziskolából a grafika és fotó szakos növendékek kisfilmjei lesznek láthatók.
A programban résztvevő tanárok: Rofusz Ferenc, Asztalos Tamás és Lisztes Edina. Itt pedig  egy további hasznos link az iskolában folyó képzésről.

Corvin rajziskola: bemutatkoznak Sikur Mihály animációs rendező növendékei. A rendező tanít a MaRa gyermekszakkörében is, innen is érkeznek kisfilmek.

A bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolából Szabó Zsuzsanna bábanimátor és Lebár József animációs szakember tanítványainak kisfilmjeit vetítjük.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak animációit Balázs Zoltán szaktanár küldte el nekünk Budaörsre.

Illyés Művészeti Akadémia: a Világnapot is szervező kétéves művészeti szakképző iskola idén szeptemberben kezdett bele harmadik tanévébe, ráadásul a Budaörsi Városházát ők már rutinból sajátítják ki.

Advertisements

1 thought on “Október 28-án animáció Budaörsön!

  1. Légyszi, ha készül, tegyetek fel néhány fotót ide az animációval beborított Városházáról! Nagyon sajnálom, hogy nem tudok ott lenni… Szabó Zsuzsanna

Hozzászólok

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s